Blog: Ballentent

Al reeds eerder heb ik eens gemeld dat je kinderen moet prikkelen om te gaan bewegen. Er moet een uitdaging zijn. En die uitdaging was vandaag weer aanwezig.

Na een soepele warming-up die voornamelijk uit burpees bestond ging het feest beginnen. Ho wacht, zei ik nu “een soepele warming-up”, da’s niet helemaal waar. Arme Onur was namelijk steeds de tel kwijt. Waardoor die arme kinders heel veel extra burpees hebben gedaan. En als een kindje je dan vraagt ‘hoeveel burpees moeten we nog’. Dan geef ik gewoon heel eerlijk antwoord ‘vijf… honderd… duizend’. Het verwonderde gezicht was de moeite waard.

Als je je afvraag hoe je van Westerkoog Sport een apenkooi maakt, dan is het antwoord heel simpel. Neem 10 tennisballen. Zet de jongens en meisjes tegenover elkaar. En gooien maar. Word je geraakt, dan moet je drie burpees doen. Tja dan dan wil je niet geraakt worden na al die burpees van de warming-up.

Wat er dan gebeurt is geweldig. Alle kinderen totaal uit hun dak. Gekkenhuis, of beter apenkooi. Om eerlijk te zijn hebben de meeste kinderen behoorlijke moeite met mikken. Niet zozeer omdat ze niet kunnen gooien, maar meer omdat het zo rete spannend is. Je wilt niet geraakt worden, dus neem je niet de tijd om te mikken. En dan gaan de Sensei en Onur ook nog eens meedoen. Bij de meisjes wel te verstaan. En de meisjes waren al in de meerderheid.

Het bovenstaande bestreek een groot gedeelte van de les. En dat klinkt misschien niet als kickboksen, maar dat valt wel mee. Niet alleen je reflexen worden getest, maar ook je uithoudingsvermogen en doorzettingsvermogen.

Uiteraard werd er nog uitvoerig aandacht besteed aan techniek. En het is mooi om te zien dat veel kinderen er volledig voor gaan. En als er dan wordt afgesloten met sparren en ik zelf ook nog even mag meedoen omdat een hele dappere dame even geen sparringspartner had, dan maakt dat de dag helemaal goed.

Wat de dag voor de kinderen helemaal goed maakt, is even helemaal los mogen gaan op Onur en mijzelf. De Sensei riep alle kinderen bij elkaar en gaf ze de opdracht ons helemaal in elkaar te rammen. ‘Ze moeten naar de grond’ riep de Sensei hard. En aangezien ik net even te groot en te zwaar was om door de kinderen naar de grond gebracht te worden, hielp de Sensei een handje.

En rammen dat ze deden. Maar he, je hebt het ervoor over. Deze kanjers verdienden het om even lekker los te gaan op die vervelende grote mensen die de hele tijd de lakens uitdelen.

Dus is Westerkoogsport een ballen tent… ECHT NIET!

Ush,
^Gerard

Facebook Reacties

reacties

Ik train nu 4,5 jaar bij Westerkoog Sport. Vanaf dag 1 voel ik mij welkom en ben ik gemotiveerd door de Sensei om mijn grenzen op te zoeken en zelfs te verleggen.
Sander - Kickboksen