Blog: Boven de 25

Vandaag stond ik met een flinke meneer die ik voor het eerst zag bij Westerkoog Sport. Deze meneer had duidelijk al eerder wat met vechtsporten te maken gehad en dat bleek ook wel. Techniek redelijk in orde. Conditie een stuk minder. Maar daar kom je dan ook voor naar Westerkoog Sport. En het is altijd weer een eer om met een (eventueel) nieuw lid te trainen.

De man vertelde mij dat er maar weinig sportscholen zijn waar je terecht kan als je boven de 25 bent en nog lekker wilt mee trainen om aan je conditie te werken. Volgens hem kon dat bij Westerkoog Sport wel omdat er meer rekening wordt gehouden met je gestel. Ik denk dat hij daar gelijk in heeft. Dat wil niet zeggen dat we als watjes tegenover elkaar gaan staan. Alhoewel er misschien wat rustpauzes nodig waren dan voor de rest in de zaal, was de wil om te trainen zeker aanwezig. En laten we eerlijk zijn, als je net weer begint na een paar jaar niets gedaan te hebben dan kan je ook weer niet te veel van je lichaam verwachten en eisen. Beter door trainen in een rustiger tempo dan de helft van de training stil staan. Dan leert je lijf nooit naar je hoofd te luisteren en dat moet natuurlijk wel het geval zijn.

Het sparren ging dan ook gewoon lekker er tegen aan. Uiteindelijk was ik misschien nog wel iets te soft, aangezien de Sensei mij aanspoorde meer druk te zetten. Dat doe ik dan ook, want we zijn geen watjes. Je komt noet om te dammen toch?

Al met al een lekkere eerste training denk ik. Maar dat is wat ik ervan vond. Misschien denk de beste man er morgen anders over. Voor nu heeft hij in ieder geval toegezegd weer te komen. En dat zou hij ook echt moeten doen. Als de wil er is dan kan je een end komen, dan zit je bij westerkoogsport wel op de goede plek. Ook als je boven de 25 bent!

En Jamie, bedankt voor je inval beurt bij het sparren. Was weer als vanouds lekker knokken!

Ush,
Gerard

Facebook Reacties

reacties

Trainen bij Westerkoog Sport is werken aan jezelf, je grenzen opzoeken en verleggen. De trainingen zijn serieus, op zijn tijd met een lach, en er wordt altijd met respect met elkaar omgegaan.
Gerard - Kickboksen + MMA