Blog: Donderstenen

Wie kent de uitdrukking niet, donderstenen. Het zou speciaal verzonnen kunnen zijn voor de Westerkoog Sport StreetWise groepen. Want de kinderen die komen sporten zijn stuk voor stuk, donderstenen. En dat natuurlijk wel in de goede zin van het woord. En deze keer mochten de donderstenen met z’n allen vanuit de ring gooien met de kleine gele donderstenen (tennisballen). De doelen waren Onur, zijn hulpje en ik. Laat ik het zo zeggen, doordat de kinderen natuurlijk een beetje gespannen zijn, gaat het mikken ‘zo, zo’! Maar sommigen kunnen heel goed gooien en dan heb je nog de surprise ballen die je raken. Dikke fun dus!

Helemaal lachen als Onur met zijn kont naar achteren gaat staan en zegt ‘gooi maar’. Echt geen 1 bal was raak. Ik dacht, dat kan ik ook en ja dan kunnen ze opeens wel mikken. Raak, raak en nog eens raak. Maar misschien heb ik gewoon een grotere kont dan Onur. Het mooie aan dit verhaal is dat de kinderen het zo lang uithouden. Ze vinden het prachtig om met de ballen te gooien. Ze vinden het ook prachtig om je uit te lokken om te gooien en dan zo goed mogelijk de bal proberen te ontwijken. En dat lukt zo ook nog over het algemeen. Deze donderstenen hebben een uitstekend reactie vermogen en kunnen razend snel zijn. En dus konden ze er geen genoeg van krijgen. Maar op een gegeven moment moet er natuurlijk ook aan de kickboks technieken worden gewerkt.

De techniek training duurde door het bovenstaande iets korter dan normaal, maar hey, we moeten ook wel plezier hebben natuurlijk.

Op een gegeven moment moesten alle kinderen zich in de ring verzamelen. Eerst even lichaamsboksen 1 tegen 1, maar al snel vond de Sensei het een geweldig idee om gewoon iedereen tegelijkertijd tegen elkaar te laten vechten. Eerst dacht ik nog ‘Dat wordt een puinhoop!’ En dat wordt het ook. Een puinhoop van plezier. En aangezien ik toch in de ring stond vond de Sensei het helemaal een goed idee om mij ook nog maar even in elkaar te laten slaan door een kind of twintig. En meppen dat ze dan doen. Alsof er geen morgen is sloegen ze mij. En lachen dat ze dat vinden. En ik zal eerlijk zijn, ik moet er ook elke keer weer om lachen. Ze gaan echt even los op je, en dat ziet er op een één of andere manier toch wel heel erg grappig uit.

En er was nog een jarige ook vandaag. Dat maakte het feestje natuurlijk wel compleet. Na het groeten een zakje chips krijgen is… ach, niet helemaal gezond, maar ze hadden het vandaag wel verdiend.

Het laatste kind loopt tevreden de deur uit. De dojo is leeg en er hangt een rust die je je tien minuten geleden niet had kunnen voorstellen. Tien minuten geleden was de tatami nog gevuld met donderstenen. Uitbundige donderstenen. Maar nu zie ik dat Westerkoogsport dus ook een hele stille plek kan zijn. Maar niet voor lang natuurlijk want vanavond gaat gewoon weer de beuk erin. Maar dan met grote kinderen.

Ush,
^Gerard

Facebook Reacties

reacties

Ik doe aan deze sport omdat ik mijn hoofd dan goed leeg kan maken en om mezelf te kunnen verdedigen. Ik heb voor Westerkoog Sport gekozen omdat de sfeer altijd super is en omdat je van de Sensei veel kan leren.
Jamie - Kickboksen