Blog: Doorlopen!

Maandagavond MMA, het gekste uurtje van de week.

Het zwaarste uurtje van de week maar ook het leukste uurtje van de week. Met een ploeg jongens en meiden welke elke maandagavond weer tot het gaatje gaan. Zo ook deze maandag. We kregen een verassing. Rondje molen, Westerkoog Sport Style. Sprinten, joggen, burpee’s, met iemand op je rug rennen, niets is te gek. Luidkeels hoor ik het de Sensei nog roepen: “Doorlopen!!”. Rick, die op mijn rug zat herhaalt het nog eens hard in mijn oor. “Doorlopen, ze halen je in”. En met het lood in mijn benen zet ik er nog een tandje bij, de heuvel op. Vervolgens, bokkensprongen maken over elkaar heen in een lang treintje.

Nadat we een waarschuwing kregen dat we niet goed genoeg onze best deden kregen we daadwerkelijk straftraining. Nog meer springen en nog meer burpee’s. Op weg terug naar de sportschool leek het erop dat we gewoon rustig konden terugjoggen. Ik zei nog tegen mijn maatje: “Normaal mogen we nooit zo makkelijk terug, dit klopt niet”. En wat bleek, wij moesten de Sensei op zijn fiets bijhouden, terug het laatste stuk. En daar gingen we weer, het laatste beetje energie dat we nog over hadden opgebruikt aan het laatste sprintje terug naar de sportschool.

Teruggekomen in de sportschool krijgen we een breed aanbod van armklemmen, beenklemmen, shoot-technieken en verwurgingen aangeleerd. Waarna we gingen sparren. Zowaar ook vanavond. Het sparren was bijzonder deze keer. 1 in het midden tegen 5 tegenstanders, om en om. Elke keer een verse tegenstander om het moeilijk te maken. Het is slopend, je moraal zakt, maar je moet door. Je tegenstander heeft geen medelijden met je en je moet door. Ik raakte licht gefrustreerd en perste alle energie uit mijn lichaam tegen de laatste tegenstander waarna ik werd verlost door het eindsignaal.

MMA, dit is wat wij doen.

Facebook Reacties

reacties

Trainen bij Westerkoogsport maakt je geestelijk en lichamelijk sterker, dit zou iedereen moeten nastreven
Tommy - Kickboksen + MMA