Blog: Geen zin

Met twee sporttassen om mijn nek sta ik vandaag op het schoolplein te wachten. Dochterlief komt niet opdagen dus maar even binnen kijken. Klassendienst is de reden dat ze nog bezig is. Ik zeg ‘Schiet op schat, we moeten naar Westerkoog Sport’. ‘Ja, ja, ik kom eraan’ wordt er gezegd. Gevolgd door ‘Ik heb geen zin’. Maar ik ben heel duidelijk geweest over dat er gewoon elke woensdagmiddag getraind wordt en kijk haar met opgetrokken wenkbrauw aan. Ik zeg ‘je weet wat we hebben afgesproken’. Ze knikt, maakt haar taken af en gaat zonder zeuren mee.

Wanneer we (iets te laat) aankomen, merk ik dat haar pet er niet naar staat. Toch gewoon lekker meedoen zeg ik en daar gaat ze. En gaan doet ze, net als alle andere kinderen vandaag. Zo druk ze vorige week waren, zo rustig waren ze nu. Nou ja, echt rustig is het helemaal nooit natuurlijk. Maar er wordt lekker getraind. Af en toe moet de Sen wel even streng zijn, maar ja de aandacht moet er wel bijgehouden worden uiteraard. Anders gebeuren er nog ongelukken.

Onur verzorgde weer een heerlijke warming-up en alle kids gingen er vol voor. En als het even niet ging was ik daar om ze te motiveren. Op een vriendelijke manier uiteraard,maar dat was eigenlijk niet nodig. Geen geklaag.

En zelfs bij het het spelletje trefbal met tennisballen was het grote lol. Niet dat er zo hard gegooid wordt dat je er knock-out van gaat. Maar toch, kleine ukkepukken gooien best hard.

Het was een goede les, een leuke les. Ik had zelfs tijd om even snel een fotootje te maken. En sorry Onur, de foto met ons tweeën op de voorgrond was niet goed gelukt. Volgende keer beter. Desalniettemin heb ik toch twee sfeerfoto’s van deze middag.

Eerlijk is eerlijk, ik had ook niet zo veel zin. Hooooooo, wat lees ik nu Gerard! Wacht, wacht, laat me het uitleggen. Gisteravond lag ik nog grieperig met hoofdpijn in mijn bed. En zelfs vanochtend had ik behoorlijke moeite met opstaan. En vanmiddag, voordat ik mijn dochter ging ophalen, had ik nog zoiets van, tja ik hoop dat het goed gaat.

Maar ik voelde me best goed en toen ik er eenmaal was voelde ik de energie alweer door in lijf stromen. Dat is wat Westerkoogsport met mij doet. En dus had het geen zin hebben, totaal geen zin. Er is altijd zin als je er eenmaal bent. En dat beaamde mijn dochter deze avond nog ‘Papa, ik ben blij dat ik toch ben gaan trainen’. En zo moet het zijn.

Ush
^Gerard

StreetWise Kickboksen Zaandam

StreetWise Kickboksen Zaandam Noord Holland

 

Facebook Reacties

reacties

Er wordt zowel aandacht besteed aan de techniek als aan conditie en kracht. Ik voel mij fitter dan ooit. Ik kan oprecht zeggen dat het voor mij niet alleen maar een sport is maar een passie!!!
Natascha - Kickboksen