Blog: Getal onder de 10

MMA bij Westerkoog Sport, ook voor teambuilding activiteiten. De focus lag afgelopen maandag op het presteren als een team. En dat heeft de Sen laten weten ook.

Na de gebruikelijk gespannen minuten in de kleedkamer voorafgaande aan de training werden de hardloopschoenen erbij gepakt. Nu het angstzweet bij de groep al op de rug staat is de vraag nog of het rondje molen zou worden, of de busbrug. Het laatste was het geval.

Het blijft leuk om als warming up met iemand op je rug heen en weer over de brug te lopen, zeker als er publiek staat te kijken. Sensei stelt natuurlijk niet teleur, en gaf de enkele toeschouwers iets om van te genieten. Een spelvorm waarbij één persoon een voorsprong krijgt, en de rest (als groep) er achteraan moet rennen. Slaagt de groep er in om deze persoon in te halen, dan (Quote van de Sen:) “doe je het goed…” Zo niet: extra lopen. Inhouden of het uit elkaar vallen van de groep zorgt uiteraard ook voor meer te lopen meters. Stoppen of half werk is geen optie!

Deze spelvorm schreeuwt natuurlijk om variatie. Getal onder de 10 was favoriet: had je het getal goed. Was je de haas, en moest er je voor zorgen dat je niet werd ingehaald.

Als de MMA groep een busbrugtraining doet, mag kikkeren natuurlijk niet uitblijven. Dus als groep kikkeren over de busbrug met sprinten als toetje.

Eenmaal terug in de Dojo was werd de groep overgedragen aan Chris en was het tijd om te worstelen. Deze training wat minder techniek, gewoon knokken de kans krijgen om te gebruiken wat je eerder heb geleerd.

De tijd die niet werd besteed aan techniek werd gelukkig opgevuld door iets dat ooit begon als het buikspier-‘kwartiertje’, maar wat ondertussen een training op zich is geworden. Hoewel het voor de groep een mysterie is hoe Chris die oefeningen blijft verzinnen, is de spierpijn na de training is maar al te echt. Maar daar doe je het voor. Zo weet je dat je getraind heb, en je je grenzen hebt verlegd.

Ush,
Jesse van Dijk – Team MMA

Facebook Reacties

reacties

Erg fijn trainen bij Westerkoog Sport! Als je niet kan meekomen met de groep, dan wordt er een aangepast programma voor je gemaakt.
Rammon - Kickboksen + MMA