Blog: Girl power!!!

Vanavond mijn vertrouwde donderdagavond training bij Westerkoog Sport omgewisseld voor de kickbokstraining van woensdagavond 19.30-20.30 uur. “Lekker” met de TRX touwen aan de slag geweest en daarna technieken oefenen en ter afsluiting sparren. Helaas was het vanavond wat rustiger dan normaal gesproken het geval is. Maar wat me vooral opviel was het gebrek aan vrouwen!!! Ik was de enige vanavond! Nu heb ik er daar totaal geen problemen mee, ik train graag wat harder. Er zijn wel een aantal vaste dames (25+) maar helaas alles bij elkaar op 1 hand te tellen. Juist om die drempel voor vrouwen te verlagen, zou het leuk zijn om meer op een wat gelijkwaardiger niveau te kunnen trainen.

Dames, ik begrijp dat veel van jullie denken dat het een harde mannensport is en het idee om elkaar te raken tijdens het leren van de technieken en het sparren misschien iets is wat afschrikt. Maar ik geloof ook dat er een heleboel pittige vrouwen zijn die het best lekker zouden vinden om na een dag werken of met je kids bezig te zijn geweest even lekker stoom af te blazen! Geloof me, dan zit je met kickboksen goed! Het is een heerlijke ontlading van de dag en je zal merken dat je conditie met sprongen vooruit gaat, je fysiek en zeker ook mentaal sterker wordt. En dan niet te vergeten de kilo’s en centimeters die je zal gaan verliezen en dat vind volgens mij elke vrouw een welkome bijverdienste 😉

Het eerste gedeelte van de les is vooral op conditie en kracht gericht waarbij je voor jezelf traint en je zult merken dat je steeds een stapje meer kunt. Daarna ga je de technieken van het kickboksen leren, en ja dat doe je met z’n tweeën. Daarbij is het niet de bedoeling om elkaar zo hard mogelijk te raken of pijn te doen. Je houdt rekening met elkaar en behandeld elkaar met respect, ook als je trainingspartner een man is. Vanavond was ik zoals ik al zei de enige vrouw, maar dat vond ik helemaal niet erg, want ik heb heerlijk getraind met Jamie. Bedankt Jamie het was top!!

Dus DAMES kom op, gewoon doen!!!!!

Facebook Reacties

reacties

Ik train al jaren met plezier bij Westerkoog Sport. In een fanatieke gemoedelijke sfeer in conditie blijven, leerzaam en goed voor het zelfvertrouwen!
Piet - Kickboksen