Blog: Het vakantielijf

‘Heren, als jullie straks op het strand lopen dan moet er wel naar jullie worden gekeken dus we gaan vanavond aan de buikspiertjes werken.’  Na een week met trx-touwen en eveneens buikspieren klonk het sein ‘touwtjes weg’ ook al iets te vlot. We krijgen als tip niet teveel te praten want dan volgen er burpees! Een reden temeer om het geheel zwijgzaam te ondergaan.

We mogen gaan liggen en de enkels van je maatje vastgrijpen. De gestrekte beentjes gaan omhoog door het ringetje dat je partner met zijn armen maakt. Als je dat 25 keer hebt volbracht gaan de beentjes nog steeds gestrekt omhoog om door die ander met kracht te worden teruggeduwd. Omdat de Sensei een evenwichtig mens is doen we ook deze oefening 25 maal. Tijdens de in totaal vier rondjes  wordt er inderdaad weinig gesproken, maar des te meer gepuft en gekermd.

Ruim een dag later weet ik het zeker. Volgende keer geen strandvakantie. Ik ga wel naar de bergen of naar een koud land. Het in bed stappen gaat al bepaald niet soepel, maar op het moment dat ik nog even uit bed wil wordt het ronduit beschamend. Mijn nekspieren protesteren hevig, waarna de borstspieren beginnen te klagen en onderin mijn buik staan een stel lachende duiveltjes met drietanden te prikken.

Als de warming up er op zit worden we in twee groepen van vijf ingedeeld. Veel van wat we geleerd hebben mogen we tijdens een half uur sparren in praktijk brengen. Eenmaal aan de beurt neem je in het midden plaats en krijgt je iedere minuut een andere tegenstander voor je neus. Ik mag mijn low kicks uitproberen op de twee havenwerkers en bij de automonteur mag ik hopen dat mijn dekking toereikend is. De toegewijde nieuwkomer met leaseauto probeer ik met afhouden in verwarring te brengen om dan toe te slaan, maar het is incasseren en soms uitdelen.

Na afloop mogen we languit op de grond liggen. Handjes op de buik en luisteren naar de Sensei. Hij heeft gekeken en gezien en vat het voor ons nog even samen. Dekking, als je dat vergeet dan kan zelfs de grootste een verliezer zijn. Adem en afstand. Blijf niet staan na een actie, maar stap weg. Beweeg! Tijd om er lang over na te denken krijgen we niet. We gaan nog even iets met buikspieren doen. Na afloop van de laatste training voor het zomerreces zijn we ondanks de beurse plekken innig tevreden. Vier weken vakantie, maar Westerkoog Sport zit in mijn hoofd en vooral ook in mijn lijf.

Ush
Arjen van Ginkel

Facebook Reacties

reacties

Er wordt zowel aandacht besteed aan de techniek als aan conditie en kracht. Ik voel mij fitter dan ooit. Ik kan oprecht zeggen dat het voor mij niet alleen maar een sport is maar een passie!!!
Natascha - Kickboksen