Blog: Krioelen

Wat is dat toch met die woensdagmiddag bij Westerkoog Sport.
Het lijkt wel of het steeds drukker wordt op de StreetWise middag. Allemaal kanjers die even stoom komen afblazen.

En ja, als de Sensei vraagt of je wilt helpen, dan zeg ik geen nee. Niet dat Sensei en Onur mijn hulp nodig hebben bij het les programma. Dat kunnen ze prima zelf. Maar als het zo druk is, is een handje meer om te begeleiden altijd handig. En ik doe het graag.

Want wat is het lachen om die kleine koters over elkaar heen te zien vallen bij het tikkertje. En wat is het leuk om die kleine opdonders achterna te rennen met een bokshandschoen om ze te tikken. En wat is het leuk om al die blije gezichten te zien. Daar gaat het toch uiteindelijk om. Natuurlijk probeer je ze zo serieus mogelijk aan de slag te krijgen. Maar hé, het zijn kinderen. Die luisteren nu eenmaal niet altijd en die doen niet alles op 100%. Ja voor hun gevoel wel natuurlijk. Voor hun gevoel zijn ze Kickboksers, krijgers, vechters. En ook al doet er een zijn oefening niet helemaal goed bij het kikkeren. En ook al komen ze niet helemaal goed omhoog met opdrukken. En ook al houden ze niet vol met planking. Uiteindelijk zijn ze dus gewoon wel heel goed bezig. Want ze zijn in de Dojo en niet thuis achter de computer of iets dergelijks.

En voor mij is het ook genieten. Het is prachtig om te zien hoe weerbaar je kinderen kan maken. Hoe ze met elkaar leren omgaan en voor zich leren opkomen.

Als afsluiter. Ken je dat beeld van die duizenden kleine zeeschildpadjes die hun weg vanuit het nest naar de zee proberen te vinden? Ze krioelen over elkaar heen, tuimelen en vallen, maar ze gaan maar door. En ze doen allemaal hun best om de zee te bereiken.

Zo zag het er vandaag ook een beetje uit in de Dojo. De Sen liet ze zo snel mogelijk achter elkaar koppeltjeduikelen in een rij. Je raadt het al, op een gegeven moment liggen ze over elkaar heen en tuimelen ze omver. Maar blijven lachen. Dus uiteindelijk zij het gewoon wel allemaal Kickboksers, krijgers en vechters.

Ush,
^Gerard

Facebook Reacties

reacties

Ik train nu 4,5 jaar bij Westerkoog Sport. Vanaf dag 1 voel ik mij welkom en ben ik gemotiveerd door de Sensei om mijn grenzen op te zoeken en zelfs te verleggen.
Sander - Kickboksen