Blog: Opstaan

Laat mij morgen even schetsen. Eerst proberen uit bed te komen. Gelukkig is het goede vrijdag en dus geen haast want de kinderen zijn vandaag vrij. Rustig aan ga ik op de rand van het bed zitten. Nu komt de uitdaging… Opstaan.

Na meerdere pogingen sta ik eindelijk recht en loop rustig richting de trap. Weer een uitdaging, de trap aflopen. Tree voor tree daal ik af en eindelijk kom ik beneden.

Eerst naar het toilet. Ik zal er eerlijk over zijn, ik zit meestal bij het toilet bezoek. Dus zowel bij nr. 1 als bij nr. 2.

Nu niet, de regels van zitten bij nr. 1 kunnen de pot op. Ik blijf staan en als volleert bouwvakker laat ik het overtollige vocht uit mijn lijf lopen. Mocht nr. 2 zich nog aanmelden vandaag, dan ga ik wel onder de douche staan. Voordat ik naar de kamer ga eerst mijn ontbijt maken, want nu sta ik nog. Als alles klaar is kan ik rustig gaan zitten op de bank en ik kom er pas af als er brand is.

Tja, of het echt zo zal gaan weet ik natuurlijk nog niet niet. Wat ik wel weet is dat de Sensei er alles aan gedaan heeft om onze beenspiertjes er flink van langs te geven. Maar daar kom je dan ook naar Westerkoog Sport voor. Het begon met 4 X 100 squats. Met iemand op je rug wel te verstaan. Daarna nog allerlei leukigheid voor de kuiten en bilspieren. Ja het wordt lachen morgen.

De tweede helft van de training werd gewijd aan techniek. Stoten en trappen, ook naar het hoofd. Ja, ja, de trainingen worden serieus. Maar het leuke is dat je niemand hoort klagen. Mensen vinden het leuk. Het is ook allemaal dan ook niet bikkelhard op elkaar inhakken, maar wel even raken. Je moet wel wat voelen natuurlijk. Ik moet ook wel zeggen dat trainingsmaat Patrick Cordes er ook lekker voor ging. Niet zeuren doorgaan. Klasse.

Wanneer we klaar zijn met trainen loopt Sempai Jamie met een big SMILE de tatami af. Ik vermoed dat hij wel weet hoe wij ons morgen gaan voelen en dan voornamelijk de beentjes. De beentjes die hun plek weer weten. Alhoewel, morgen zijn ze die plek waarschijnlijk totaal vergeten en zijn de beentjes blij als er nog enigszins beweging in is te krijgen. En dan heb ik nog niets gezegd over de dag na morgen. Dag twee is het ergst wordt er gezegd.

Ush
^Gerard

Facebook Reacties

reacties

Trainen bij Westerkoogsport maakt je geestelijk en lichamelijk sterker, dit zou iedereen moeten nastreven
Tommy - Kickboksen + MMA