Blog: Spaarstand

Met in het achterhoofd de wetenschap dat ik aanstaande zaterdag 12 kilometer ga hardlopen in Valkenburg, dacht ik ik ga vandaag in spaarstand. Maar daar hadden ze nog nooit van gehoord bij Westerkoog Sport.

En dus vol aan de bak. Dat betekend 100 keer two-step springen, 100 squats, 100 korte sit-ups, 100 korte push-ups en 25 burpees. En dat natuurlijk tot je er bijna bij neer valt.

Daar bleef de warming up dan ook bij. Maar de techniek training was daardoor des te langer en des te leuker. Leuke vertrouwensfuncties spelletjes, zoals instoten je ogen dicht doen en dan wachten op een stoot in je buik. Je weet niet wanneer het gaat komen en dat is dus lastig met op tijd aanspannen. Dat wil dus zeggen dat je je buikspieren eigenlijk constant moet aanspannen. Het voelt een beetje als een Spaanse voetballer op het WK stel ik mij voor. Je weet dat het komen gaat en je weet dat het pijn kan gaan doen, maar je weet nooit wanneer die goal valt. En voor je het weet lig je eruit. Nou zo erg is het nu ook weer niet natuurlijk. Maar het blijft een leuk spelletje. Niet aan te raden voor kinderfeestjes trouwens.

En dan de lowkicks. Ik ga eerlijk zijn. De laatste tijd zijn mijn beentjes wat minder in kwaliteit. En dan toch liep ik zaterdag 40 kilometer. Die kilometers zitten best wel nog wel in mijn spieren. En dus lowkicks is eigenlijk al geen goed idee. Voeg daar aan toe dat Chris ze mocht uitvoeren. En Chris blijkt een spoedcursus lowkicks geven van Marc gehad te hebben. En dat voel je. Voeg daar dan weer aan toe dat Chris belachelijk harde scheenbeschermers heeft en het plaatje is compleet. Welk plaatje. Het plaatje PIJN in je bovenbeen.

Dit was dan toch het moment dat de Sensei mij even in spaarstand zette. Misschien lag het aan de schildering die ik op de muur heb geklad vanmiddag. Misschien was het mij gewoon gunnen dat ik zaterdag op redelijke wijze de Cavemanrun in Cauberg, Valkenburg kan volbrengen.

Anyway, ik zal spierpijn genoeg hebben as zaterdag, zowel voor als na de run.

Na zaterdag middag zal ik dan eindelijk in spaarstand gaan denk ik. Alhoewel, je moet natuurlijk wel in beweging blijven.

Fijn weekend alvast.
Ush,
Gerard

Facebook Reacties

reacties

Door de combinatie kickboksen, cardio, krachttraining, TRX, voeding en mentale begeleiding ben ik in 6 maanden tijd 13 centimeter kwijtgeraakt. Het is écht een way of life geworden.
Dino - Personal Training + Kickboksen