Blog: Team MMA – Sun Tzu: de kunst van het oorlog voeren

Aan alle dingen en gebeurtenissen die een te onderscheiden vorm of rangschikking hebben, kan een naam worden gegeven, en alle dingen waaraan een naam kan worden gegeven, kunnen worden overwonnen. Daarom, omdat de wijzen dat kenmerk zouden gebruiken dat in ieder ding aanwezig is om alle andere dingen te overwinnen, hadden ze altijd succes in al wat ze deden.

Sun Tzu – de kunst van het oorlog voeren.

Dit geeft perfect aan waar het om draait bij team MMA op de maandagavond. Als je op het punt staat om te denken dat het niet meer lukt, vindt je altijd dat ene ding wat je helpt om toch verder te gaan. Uiteraard met de nodige aanmoedigingen van de andere strijders, want dat is waar het om draait. Het team, het samen verder komen en boven jezelf uitstijgen, niemand blijft achter en opgeven bestaat niet.

Zoals elke maandagavond is het eerste gedeelte van de training voor de Sensei en ook deze avond had hij weer wat moois in petto. Vandaag gingen we voor de conditie en dat betekent rennen en blijven rennen totdat de Sen zegt stop. Eerst de gebruikelijke rondjes door de dojo met de sprintjes, koprollen, kikkersprongen en achteruitlopen terwijl je high-kicks geeft. Daarna moesten we de gewichtjes pakken, drie per persoon en dan weet iedereen wat er komt….heen en weer sprinten terwijl je de gewichtjes wisselt. Eerst 2 minuten heen en weer sprinten totdat je benen het bijna begeven, want als je niet alles geeft dan ziet de Sen dat en dat wordt genadeloos afgestraft, daarna 3 minuten sprinten om het aantal sprintjes van de eerste serie te verbeteren en als dat niet lukt, mag je het daarna 5 minuten lang proberen. Iedereen schreeuwt elkaar naar zijn of haar doel toe, want niemand zit te wachten op die extra 5 minuten.

Daarna gewichtjes weg en dan mogen we weer rondjes lopen, want zolang we nog kunnen praten hebben we nog kracht. Tempo 3, dan opeens tempo 5, dan opeens tempo 6 en dan ook nog in tempo 10..

Klaar?

Nee hoor, koprollen en doorsprinten, op handen en voeten rennen, opdrukken, sprinten, opdrukken, sprinten burpees. Daarna, als iedereen uitgeteld op de mat ligt, kunnen we beginnen aan de techniek training met Chris. De Sen laat ons heel voldaan met rust, want hij heeft zijn doel behaald. De techniek trainingen moeten heel geconcentreerd worden gedaan anders heb je er niets aan en dat terwijl je uitgeput bent, maar ja, in een gevecht kun je ook niet even stoppen omdat je moe bent. Sterker nog als je wat wil bereiken in het leven kun je ook niet even stoppen omdat je moe bent. Vandaag een aantal klemmen en grepen geoefend en daarna nog 2 keer 3 minuten worstelen. Chris geeft aan dat we rustig kunnen worstelen, even de technieken proberen…tuurlijk. Wie gaat er nu rustig sparren, je wilt toch winnen.

Het toetje van deze avond is, zoals elke maandagavond, het buikspieren half uurtje. Ik weet niet hoe Chris aan de oefeningen komt, maar je buikspieren branden zo hard dat je niet weet waar je kijken moet. Iedereen kijkt naar elkaar, niemand wil als eerste stoppen…dat is zo fantastisch aan deze groep. Strijders die doorgaan totdat ze de pijn overwonnen hebben, want alles wat je een naam kan geven kun je ook overwinnen.

Ush,
Tommy Philips

Facebook Reacties

reacties

Trainen bij Westerkoogsport maakt je geestelijk en lichamelijk sterker, dit zou iedereen moeten nastreven
Tommy - Kickboksen + MMA