Blog: Technische aangelegenheid

Ik laat de 25 keer opdrukken 100 buikspieren en dat 4 keer achter elkaar voor wat het is en dram meteen door naar het technische gedeelte van de avond.

Want techniek daar draait het om. De Sensei zei het al zo mooi dat ongeveer 50% van de, toch al kleine groep, deze avond niet echt goed op de techniek lette. Is dat erg, ja en nee. Het is wel erg, omdat je jezelf al snel aanleert je beweging af te raffelen en dat gaat je parten spelen bij sparren of nog erger in een echt gevecht. Het is niet erg, omdat je nu de kans krijgt om het goed aan te leren. En zelf ik kreeg toch nog wel de nodige opmerkingen van de Sen. Ook al zag de techniek er mooi uit, er kan nog wel wat meer kracht in. En daar had hij gelijk in. En kracht genereren is ook techniek. Anyway, letten op je techniek.

Dit zijn uiteindelijk hele leuke en leerzame trainingen. Het klinkt zo basis, maar soms moet de basis gewoon worden herhaald. Linkerbeen voor, in kamai, goed indraaien met trappen en terug stappen na een aanval en dan er ook nog voor zorgen dat je dan niet met je rechterbeen voor komt te staan. Want dan kan je weer in de war raken als je op dat moment een tegenaanval krijgt.

En er zijn er maar weinig die goed kunnen switchen van het linker naar het rechterbeen voor. En echt, ik spreek uit ervaring dat het jaren duurt voordat je dat goed onder de linker en rechter knie hebt. En het is dan ook verdomd lastig verdedigen als iemand wel goed kan switchen. Echt geloof me. Of geloof met niet en ik laat het eens zien. Dus altijd terug naar de basis. De basis is niet saai, de basis is goed. Zeker als je wil winnen. En dat willen we allemaal.

Ush,
^Gerard

Facebook Reacties

reacties

Ik doe aan deze sport omdat ik mijn hoofd dan goed leeg kan maken en om mezelf te kunnen verdedigen. Ik heb voor Westerkoog Sport gekozen omdat de sfeer altijd super is en omdat je van de Sensei veel kan leren.
Jamie - Kickboksen