Blog: Tijd om verder te gaan

Zojuist thuis gekomen van een Personal Training bij Westerkoog Sport. Zaterdag is mijn ”pad-dag”. Heerlijk jezelf uitleven met trappen, knieën, afhouden, hoeken en stoten.

Even mijn hoofd leegmaken, althans, dat dacht ik.

De Sensei vond het tijd om aan de techniek te werken. Weg structuur, weg bekende weg. Ik ben geen echte vechter, dus ik denk na, bij mij gaat het niet vanzelf. Meer je heup indraaien, hoe dan? Mijn voeten werken niet mee. “Ja je staat ook anders dan dat ik je verteld heb…”

Net als je denkt dat het lukt, dan krijg je de opmerkingen: En je handen dan? Terug in dekking, na de laatste stoot een stap terug nemen, draaien op de palm van je voet, goed je vuist indraaien, meer met je knokkels, hoger met je wreef, meer door je knieën, je heuheup!! niet naar achteren stappen als je gaat stoten…. Pffff, dat was niet gewoonweg rammen, maar puur op de techniek. Geen kracht kunnen gebruiken omdat ik, zoals ik eerder aangaf, een denker ben en het eerst wil begrijpen.

Het moment dat het tijd is om verder te gaan (next level) is voor mij frustrerend, net als in het begin. Ik kan er niet tegen als er iets niet goed gaat, als ik iets niet kan/ergens niet goed in ben, waarom lukt het niet direct, het ziet er zo makkelijk en logisch uit? Los laten om iets te begrijpen is voor mij erg lastig.

De complimenten hoor ik aan, maar gaan direct weer weg, want ik ben te druk bezig met dat wat er niet goed gaat. Zo ben ik bij Westerkoog Sport, maar ook privé en in mn werk. Dat is mijn zwakte, ik ben te kritisch op mezelf, neem de tijd niet en wil alleen maar gáán.

Dan is het juist goed als je even geremd wordt en buiten je comfortzone getrokken wordt. Terug naar de basis en een het klinkt raar, rust.

Ik heb in elk geval heerlijk getraind, lichamelijk uitgeput en mijn hoofd is (uiteindelijk) weer leeg. Laat het weekeinde maar beginnen!

Op naar de volgende Personal Training.

Ush, Dino

Facebook Reacties

reacties

Ik train nu 4,5 jaar bij Westerkoog Sport. Vanaf dag 1 voel ik mij welkom en ben ik gemotiveerd door de Sensei om mijn grenzen op te zoeken en zelfs te verleggen.
Sander - Kickboksen