Blog: Tot het gaatje

Jep! Het is weer woensdag! En dat betekent???? JUIST! bokszak training!!

De avond die mij behoorlijk heilig is geworden en waar ik iedere keer weer naar uitkijk!

Na het gebruikelijke “warm springen” ging de muziek stil… en de eerste opdracht van de avond werd opgegeven, 250x springen 100x opdrukken, (in sets van 25, met 30 seconden rust ertussendoor)
Gewoon omdat het kan.. lekkere opwarmer!

Kijk; die 250x touwtje springen… doen we. Lekker zweten en warm worden.. en dan??Juist opdrukken. Na de eerste set van 25 dacht ik: “Hoe kom ik door die andere sets heen??” en toen moest ik denken een spreuk van iemand waar ik graag mee train, en waar ik vanavond ook aangekoppeld was, and i Quote: “Als het pijn doet begint de training pas!”-”Pijn is groei”.
Maar erg zwaar kan ik je vertellen.

Na de eerste 100x opdrukken, weer 250x springen, gevolgd door?? Jep, je raadt het al; nog eens 100x opdrukken. Die laatste sessie heb ik helaas niet kunnen afmaken.
(Reden: tijd, armen deden het niet meer, huilie, auwie, stuk, kapot.. je kiest er maar 1)

De springtouwen mochten weg en dan denk je, yes.. handschoe…… Nope, de TRX banden werden erbij gehaald. Anderhalve minuut, en ja die zijn erg lang kan ik je dan melden,hangen en Squat-jumps…gevolgd door anderhalve minuut hangen, zo schuin als je kunt, met als toetje anderhalve minuut “Kikkeren”.

Zoals ik al zei, anderhalve minuut is dan best lang. Gemotiveerd door Jamie en Mark toch zoveel mogelijk eruit gesleept. En dan??? Jawel het moment was daar gekomen. De handschoenen aan en op de Bokszak. Zoals ik al eerder zei, gekoppeld aan Mark. Erg lekker om mee te trainen, hij motiveert en pusht je tot waar je zelf op dat moment niet voor mogelijk houdt , en verder. Erg lekker!

Beginnen met 1 minuut, los stoten, links-rechts uitstappen, en dan wisselen. Lekker losjes, (nog) niets aan de hand. Daarna op aangeven van de Sen 25x snelle stoot: links-rechts, snel en hard: Lekker!
Gevolgd door 25x linker stoot,rechter stoot, linker hoek. Daarna 25x hetzelfde, alleen moest je een sprongetje maken om die de linkerhoek meer kracht mee te geven. (Het werd dus wat zwaarder) Na dit alles werd er besloten om na de linkerhoek ook nog een rechter low kick aan toe te voegen, dus, linker stoot, rechter stoot, linkerhoek met sprong, low Kick; en ja ook die 25x.

Omdat de Sen in een uitermate goede bui was, mochten we een slokje drinken tussendoor. Heerlijk even verfrissen. Maar al gauw weer aan de bak. Om het niet “koud” te krijgen was het op aangeven van de Sen, 25x low kick links, en direct daarna 25x low kick rechts…. Het water wat ik had gedronken lag al weer op de mat.

Na de low-kicks moesten we 250x stoten, zo snel mogelijk zonder te stoppen. Na die 250x meteen wisselen en ging diegene waaraan je gekoppeld was de 250x stoten doen. Omdat iedereen het zo goed deed werden wij beloond met eenzelfde sessie, echter alleen 300x hoeken.

“Dan kijk je op de klok…. Even voor half 10…. Dit moet de laatste oefening zijn… je merkt aan alles dat je tegen je limiet aanzit. Maar je gaat door, wil niet onder doen aan de rest”. Op het moment dat ik de 210 hoeken passeer wordt er nog besloten van de 300 – 500 te maken…. We gaan nog even door. Onder mij ontstaat er een beste plas zweet waar ik mij nog van afvraag waar het vandaan kan komen. Eindelijk de 500, tijd om te herstellen en Mark tot de 500 te tellen.

Dan denk je, half 10. Het is klaar. We mogen de handschoenen uit…Afgroeten bij de Sen. Niets is minder waar… we sluiten af met 1 minuut squat-jumps aan de TRX en 1 minuut zo schuin mogelijk hangen. Nu is het klaar….. kapot… weer een grens verlegd en helemaal tot het gaatje gegaan.

Op het moment dat ik de deur uitloop en nog even met Jordy sta na te praten begint de hele wereld (voor het eerst) om mij heen te draaien….. niet goed…. Ben echt kapot dus…. Toch maar even terug naar binnen om nog wat te drinken en te herstellen. Na wat rust en een energie drankje is het duizelen weg en kan ik naar huis. Ik kan niet wachten tot de volgende keer !

Wederom bedankt! USH!

Bas Joosten

Facebook Reacties

reacties

Ik doe aan deze sport omdat ik mijn hoofd dan goed leeg kan maken en om mezelf te kunnen verdedigen. Ik heb voor Westerkoog Sport gekozen omdat de sfeer altijd super is en omdat je van de Sensei veel kan leren.
Jamie - Kickboksen