Blog: Verzet jezelf

Kijk als ik dan toch de kans krijg om op woensdag avondeen bokszak training mee te kunnen doen, dan laat ik die kans natuurlijk niet vallen. En daar ben ik achteraf heel blij om. Wat een geweldige training was dit weer. Het non-stop gehalte lag weer zeer hoog. Een TGV was er niets bij. Binnen drie uur naar Parijs, laat me niet lachen. Als de trein zou worden aangedreven door de energie gegenereerd door Westerkoog Sport-sporters, dan zou de trein in drie uur tijd heen en terug zijn geweest.

Stootoefeningen met gewichtjes zijn bij mij sowieso favoriet. Het op de maat stoten is voor mij bijna een meditatie oefening. Als ik er echt in zit kom ook echt in een soort trance. Dan wil ik de beat van de music ook echt proberen bij te houden. Over het algemeen lukt het mij dan ook wel aardig, echter, deze keer had ik weer eens 1,5 kg gewichtjes gepakt. I.p.v 1 kg gewichtjes. De schouderblessure moet er maar aan geloven, nu is het weer menens. En het ging best aardig. De maat haalde ik niet, maar hey, je kan niet alles in 1 keer redden. Gelukkig mochten we ook nog even lekker kort opdrukken, omdat anders de triceps weer gaan klagen dat er niets gebeurt en ook nog buikspieroefeningen met de armen gestrekt en uiteraard met de gewichtjes in de handen. Kijk dan weet je na drie rondes dat je weer leeft. En dat allemaal dankzij Jamie Jordan!

En dan de bokszak. De bokszak heeft voor mij iets magisch. De bokszak zeurt niet. De bokszak geeft niet heel veel mee. De bokszak lacht erom als je er hard op slaat. De bokszak heeft de macht al je energie uit je te trekken. Bij de bokszak moet je jezelf verzetten. En dat gebeurt dan ook. Bij de eerste klap die je erop geeft hoor je weer dat geweldige geluid van leer op leer. Die doffe dreun. De zak die lichtjes wiebelt, maar nog niet genoeg naar jou zin en je weet gewoon dat je aan de bak moet. En dat gebeurde dan ook. Oefening na oefening moet de zak het ontgelden. En de zak verzet zich niet. Je gaat er helemaal op leeg en dus moet jij je verzetten. Zowel mentaal als fysiek. Opgeven is geen optie, je moet het volhouden tot de laatste slag. En het lukte iedereen dan natuurlijk ook. Want opgeven doen we wel als we vrijwilligerswerk willen doen, dan geef je je op. Anders niet.

En dan die laatste klap. Weer dat geluid van leer dat leer ontmoet. De dreun klinkt wat minder hard. Je armen zijn moe. Je lichaam is moe. Je geest is moe. Want de zak hangt er nog steeds. Zonder blikken of blozen heeft hij alles wat je gaf ontvangen en je ondertussen helemaal leeg getrokken. Je weet gewoon dat je de volgende keer je weer moet gaan verzeten.

Ush,
^Gerard

Facebook Reacties

reacties

Ik train al jaren met plezier bij Westerkoog Sport. In een fanatieke gemoedelijke sfeer in conditie blijven, leerzaam en goed voor het zelfvertrouwen!
Piet - Kickboksen