Blog: Westerkoogsoep

Een delicatesse die je niet mag missen, de Westerkoogsoep. Een heerlijke potpourri waar alle belangrijke elementen die een goede soep nodig heeft inzitten.

Men begint met een half uur bijna onafgebroken bewegen. Eerst even warmdraaien met touwtjespringen uiteraard. Dan even wat gewichtjes toevoegen en flink doorstoten. Maar ook andere armbewegingen zijn nodig om de soep goed op stoom te krijgen. Voorwaarts, zijwaarts, op en neer, noem het maar op als het maar gaat stomen.

Dan neemt men een trainingspartner van een formaat om alles op smaak te brengen. Mijn trainingspartner was er echt een van formaat, want Kees Deijle is geen kleine jongen.

We beginnen met combinaties, Jab cross, Jab Jab Jab cross. Waar op een gegeven moment een lowkick aan wordt toegepast. Dat is natuurlijk niet genoeg. Knieën en highkicks zijn nodig voor de juiste aroma. We gaan nog even door met een hoofd klem, draaien en gevolgd door twee knieën… Uhm, ja de voorgaande zin vergt wat van de verbeeldingskracht, maar dat is goed voor hersengymnastiek. Anyway, Kees is een grote sterke kerel en ik lag op een gegeven moment op de grond. Iets te hard gedraaid. Voor de smaak maakt niet uit hoor!

Laatste loodjes. 250 X stoten, 250 X hoeken, 250 X uppercuts. En om het af te maken voegen we nog wat vlees toe. Dat moet wel gehakt worden. Dus stoten gevolgd door een lowkick… HARD! Kees zegt ‘Ga jij maar eerst, dan weet ik hoe hard ik straks kan’. Ach ik ben de beroerdste niet en dus stem ik in. Dat heb ik geweten. Laat ik het zo zeggen, Kees is goed in vlees hakken.

En kijk hier, een heerlijke Westerkoogsoep. Word je sterk van, je huid gaat er strak van staan en je gaat er van glimmen, zowel fysiek als mentaal.

Oh ja, voor ik het vergeet, zout toevoegen hoeft niet. Na de voorbereiding zit er echt genoeg zout in. Check je shirtreclame maar.

Ush
^Gerard

Facebook Reacties

reacties

Door de combinatie kickboksen, cardio, krachttraining, TRX, voeding en mentale begeleiding ben ik in 6 maanden tijd 13 centimeter kwijtgeraakt. Het is écht een way of life geworden.
Dino - Personal Training + Kickboksen