In het nieuws: Jeugdexamens

KOOG AAN DE ZAAN – Bij WesterKoog Sport uit Koog aan de Zaan was zaterdag 13 juni de vierde editie van de jeugdexamens. Dit evenement wordt eens in de twee jaar gehouden bij de sportschool. Kinderen kunnen hun ouders en grootouders dan laten zien wat zij in de afgelopen jaren hebben geleerd.

Om 1300 uur was de start van het examen, maar al heel vroeg stonden de eerste leerlingen te trappelen van ongeduld. Zenuwachtig om zich heen kijkend, in afwachting van wat kwam, stapten de eerste kinderen binnen en namen snel plaats bij hun ouders. Na een welkomstwoord van de sensei en het voorstellen van de kandidaatjes en de strenge jury begon het officiële examen.

Examenkandidaten moesten hard werken om de jury te overtuigen. Er werd daarom wat afgestoten en getrapt. Deelnemers haalden alles uit de kast om de jury te laten zien dat ze zich zonodig kunnen verdedigen. Waar het echter vooral ook om draait voor WesterKoog, is goed omgaan met de medemens en respect hebben voor elkaar. Dat was allemaal goed voor elkaar.

Na een demonstratie van een groep MMA-vechters, een supersnelle dame, wedstrijdvechters, kickboksers en twee Aikido-meesters was het wedstrijdtijd voor de examenkandidaten. Zij moesten allemaal een minuut in de ring tegen een echte wedstrijdrechter. Het vuur spatte er vanaf, maar alle kinderen hebben het volgens WesterKoog super gedaan en gewonnen.

De jury besloot dat alle kinderen geslaagd waren voor het examen. Wethouder Rita Visscher reikte het diploma uit en hing de kinderen ook een prachtige medaille om. De dag was helemaal compleet toen er softijs werd uitgedeeld. Na een groepsfoto gemaakt te hebben gingen de kinderen huiswaarts, waar de meesten meteen in slaap vielen met medaille naast hun kussen.

http://www.rodi.nl/widgets/1448-zaanstad/nieuws/1235531-jeugdexamens-westerkoog-sport

Facebook Reacties

reacties

Trainen bij Westerkoog Sport is werken aan jezelf, je grenzen opzoeken en verleggen. De trainingen zijn serieus, op zijn tijd met een lach, en er wordt altijd met respect met elkaar omgegaan.
Gerard - Kickboksen + MMA