My 1-year annivUSHary

< terug naar alle berichten

Met trots kan ik zeggen dat ik het hier een jaar heb volgehouden! Nooit had ik gedacht dat ik aan een vechtsport zou doen. Toch besloot ik me uit nieuwsgierigheid eraan te wagen. Na een zoektocht van sportscholen ben ik uitgekomen bij Westerkoog Sport? Goede keus moet ik zeggen!

De laatste jaren heb ik vaak de drang om iets nieuws te proberen. Ik was spontaan begonnen met skateboarden. Hoewel het leuk was, merkte ik dat ik er niets van bakte en heb ik het uiteindelijk laten varen. Daarna kwam mijn interesse in fotografie, wat ondertussen een groot onderdeel van mijn leven is geworden. Verder is het lijstje “dingen-die-ik-heb-geprobeerd” aangevuld met schilderkunst, gitaarspel (waar alle ramen van gaan barsten) en surfen (dit kan ik gelukkig nog wel een beetje). Op een of andere manier begon ik een beetje interesse te krijgen in kickboksen. Ik had het nog nooit eerder gedaan en wist er heel weinig (lees: niets) van. Na een jaar helemaal niet te hebben gesport wist ik het, ik ga op zoek naar een sportschool en neem lessen.

Ik wist niet wast ik kon verwachten, maar hoopte op een combinatie van conditie- en krachttraining. En dat is precies wat we kregen! Tijdens de lessen worden we het eerste half uur onderworpen aan series van oefeningen als o.a. touwspringen, jumping jacks, burpees, sprints (afgewisseld met coretraining en andere krachtoefeningen) of aan een circuittraining om vervolgens te werken aan kickbokstechnieken.

Na de proefles was ik daarom aangenaam verrast, ook door de persoonlijke aandacht die elk leerling krijgt van de Sensei. Na afloop heb ik mij daarom gelijk ingeschreven. Op naar jaar 2!

Amrani< terug naar alle berichten