Blog: De draad oppakken

< terug naar alle berichten

Eén duif maakt nog geen zomer, maar opeens kreeg ik een tas in mijn nek. Sander Duif is terug van te lang weggeweest. Het was op de zaterdag dat de sensei de sleutel bij de tapijtkoning moest gaan halen omdat hij die was vergeten. Een moment waarop wij in de groep wachtenden er niet uitkwamen wie daar nu eens een grappige opmerking over zou gaan maken. Want je weet uitdelen bij de sensei betekent automatisch ook incasseren.

Uitdelen, dat was hij trouwens zelf al van plan. Ieder duo mocht een gewicht ophalen om met ingehaakte beentjes buikspieroefeningen te gaan doen. Mijn maatje en ik hadden mazzel. De schijven van vijf waren op dus wij mochten tien kilo aan elkaar overgeven. Op en neer, het eerste kwartier van de bokszaktraining was gevuld.

Daarna mochten de handschoenen aan en gingen we al vlot helemaal los. Slaan, knieën en trappen op de bokszak. De ellebogen mochten ook in de strijd worden gegooid, alleen winnen van zo’n gevulde zak doe je nooit. Dat deed Sander ook niet zag ik in de spiegel. Maar hij pakt, na een lange pauze, de draad weer op. Daar staat een prijs tegenover en dat is extra afzien. Maar heeft niet iedereen die hierbinnen loopt een draadje dat moet worden opgepakt of dat dient te worden strak gehouden?

Regelmatig staan er op doordeweekse trainingen jongens en soms een meisje langs de kant die stagelopen of hun taakstraf uitvoeren. Leren luisteren, op tijd komen en doen wat er gezegd wordt. Leren, dat als je een fout maakt dat er kansen zijn om een andere richting in te slaan. En dat het de moeite waard is om die kans te grijpen.

Sport als een soort treinrails die je in het juiste spoor houden op weg naar een paar kilo minder of een beter zelfbeeld. Of dat nu gaat om verlegen kinderen, te drukke gozertjes, vrouwen die echt willen bewegen of vaders die het bankhangen beu zijn en hun lijf willen hervormen. Bewegen op weg naar een gezonde geest in een gezond lichaam. Om die redenen mag de sensei nooit de sleutel vergeten!

En voor al die sportende scholieren bij Westerkoog Sport! Dit blog biedt een uitgelezen kans om voor een vak als Nederlands te scoren als je weer eens een schrijfopdracht hebt. Zo krijg je niet alleen een topconditie, maar ook een goed cijfer, want er is geen docent die je een onvoldoende gaat geven. Toch?

Ush

Arjen van Ginkel< terug naar alle berichten