In het nieuws: Jeugdexamens Kickboksen WesterKoog Sport 2017

< terug naar alle berichten

Zaterdag 17 Juni 2017 was het weer zo ver, de 5e editie van het jeugdexamen bij WesterKoog Sport. Kinderen van 5 t/m 12 jaar moesten aan een examencommissie laten zien wat ze de afgelopen jaren geleerd hebben.

Het examen begon om 1 uur maar de eerste zenuwachtige gezichtenwaren al veel te vroeg. Toen eindelijk de deuren open gingen stroomden de mensen binnen. Na een welkomstwoord van de Sensei gingen dan eindelijk de examens van start.

Eerst een pittige warming-up waarna er mooie oefeningen werden uitgevoerd. De jury keek streng maar rechtvaardig. Na prachtige kickboks, krav maga en MMA demo’s moesten de kinderen 1 voor 1 de ring in om te vechten tegen een echte wedstrijdvechter. Wat hebben ze hard en dapper gevochten en een paar kinderen moesten zelfs tegen Darth Vader en Kylo Ren vechten.

Met het uiteindelijke resultaat dat de jury kon mededelen dat iedereen geslaagd was. Helaas bleken de medailles en oorkondes verdwenen, maar gelukkig waren de politie en brandweer snel ter plaatsen om de spullen te brengen. De helden werden met gejuich ontvangen en de kinderen mochten een kijkje nemen in de auto’s van de hulpdiensten.

Elke vechter nam uit handen van de wethouder van sport Jeroen Olthof een medaille en oorkonde in ontvangst. Na het poseren voor de foto en een ijsje gingen vechtertjes en ouders tevreden naar huis. Waar de meeste kinderen meteen in slaap vielen met hun zwaar bevochten medaille nog om hun nek.

Bron: http://www.zaansesportkrant.nl/nieuws/algemeen/2017-07-09/jeugdexamens-westerkoog-sport-2017< terug naar alle berichten