Blog: Ouder en wijzer?

< terug naar alle berichten

Er is geen gebrek aan belangstelling alle bokszakken zijn bezet. ‘Ik begrijp het. Jullie willen straks allemaal met een strakke buik en billen op het strand liggen, maar wees gerust; met zo’n kadaver gaat dat niet lukken.’ Liefde met een scherp randje, sensei Hans is er een meester in.

Hij is inmiddels de veertig gepasseerd en krijgt steeds meer om op terug te zien. Er zijn nu twee sportscholen. Westerkoog zit in Assendelft en hij heeft de coronaperiode en alle politieke debatten overleeft. Stond hij er eerst alleen voor, nu worden de trainingen gegeven door een prachtig team dat Westerkoog Sport inhoud en smoel geeft.

‘Wat we gaan doen is het volgende. Eerst tien burpees. Dan tien burpees en twintig keer opdrukken. Komt ie: tien burpees, twintig keer opdrukken en vijftig sit ups. Vervolgens herhaling recept aangevuld met honderd squads en graag de billen naar de grond. Als je het zo doet, (hij buigt een beetje door de knieën) en je denkt; ik voel wat branden, dan is dat je ziel die via je billen probeert te ontsnappen. Aan het woord is sensei Koen die laatst ook al wilde dat de bokszakken zich na onze oefening spontaan zouden aanmelden voor een praatgroep.

Iedere trainer drukt zijn eigen stempel, maar altijd in geest van sensei Hans. De man die plaagt, uitdaagt, advies geeft en duidelijk is. Op zoek naar de grens leert hij je dat je die kunt verleggen. Mensen fysiek en mentaal sterker maken en plezier hebben in het sporten. Het past niet op een T-shirt maar hier draait het om. Hoe ouder hoe gekker of wijsheid komt met de jaren, we gaan het wel merken na zondag. Want nu we toch even onder elkaar zijn……. de sensei bereikt die dag een respectabele leeftijd.

Ush sensei, respect!

Arjen van Ginkel< terug naar alle berichten