Blog: Easy as pie

Morgen is het pakjesavond en dus maken we wat lekkers, waar we extra ons best op gaan doen. We gaan taart bakken volgens Westerkoog recept. Dus dat wordt aanpappen, want een Westerkoogsport taart laat zich niet makkelijk bakken. We beginnen met een goede bodem, de bodem moet lekker krokant zijn en niet van karton. Want we houden niet van een slappe bodem bij Westerkoogsport. Touwtje springen dus, dat geeft een uitstekende bodem. Als de bodem eenmaal gereed is dan kunnen we beginnen met het toevoegen van ingrediënten.

Om de taart wat pit te geven voegen we een fiks portie lowkicks toe. Om de taart niet uit balans te trekken doen we natuurlijk rechts net zo veel lowkicks als links. Laten we beginnen met 25, per been uiteraard!

Wilt u de taart extra pittig, voeg er dan nogmaals 25 lowkicks aan toe. Maar vandaag gaan we voor extra spicy! Dus we doen er nog eens 1,5 min. lowkicks, 1,5 min. mawas en 1,5 min. high kicks bij. Uiteraard ook per been. En lekker hard want het moet wel pittig zijn. En pittig werd het. Marc zette goed hard aan en ik hoor de bellen reeds rinkelen en het is nog geeneens kerst. Zijn we dan klaar… …welnee! Er moet nog wel wat extra zout bij. Dus nog even door zweten. Hoe doen we dat. Juist, handschoen, bitje en beenbeschermers aan!

Even lekker los met heerlijke stijloefeningen, maar dan wel serieus. Dus houd je dekking dicht, mits je nog in staat wil zijn de taart te eten na het bakken. Als afsluiter doen we er nog een portie buik en rugspieren bij. Deze chefkok haakte even af ivm een rugblessure, maar dat mocht de pret niet drukken. Zeker niet als de Sensei mijn rug even onder handen neemt. Binnen enkele seconden was de spierknoop gevonden en onder handen genomen. Heerlijk… doch pijnlijk. Mijn Westerkoog Sport taart was weer geslaagd en smaakte prima.

TOETJE

Er zijn altijd mensen die niet genoeg hebben aan een taart. Deze mensen gaan voor het toetje. Marc ter Veen is zo’n figuur. Nog even wat push-ups om de taart wat beter te verbranden. En ik als chefkok wil daar natuurlijk mijn steentje graag aan bijdragen en steun deze actie dan ook vol overgave. Morgen staat die man met die lange witte baard weer op het dak. Maar wat mij betreft wel een dag te laat. Deze taart maakte dit avondje tot mijn heerlijk avondje.

Tot snel.

Ush,
Gerard

kickboksen zaandam noord holland westerkoog sport

Facebook Reacties

reacties

Trainen bij Westerkoogsport maakt je geestelijk en lichamelijk sterker, dit zou iedereen moeten nastreven
Tommy - Kickboksen + MMA