Blog: Oud en Nieuw

Het eerste Westerkooggebod

Eigenlijk is het een wekelijks terugkerend evenement. Ik bedoel, de vertrouwde gezichten die al heel lang komen trainen. Opeens vervagen ze of verdwijnen helemaal uit beeld. Een paar weken geleden stond Gerard weer op de mat. De man van die geweldige vuurspuwende draak op de muur en andere schilderingen. Die draak zit mij altijd achterna als ik over een touwtje spring, als ik sta te stoten of honderd ‘Jumping Jacks’ maak. Wie is dat trouwens, Jumping Jack? Doet er niet toe, hoe leuk is het dat Gerard weer aansluit bij de groep? Laatst zei zo’n lost soul: ‘Je komt soms even een tijdje niet, maar we keren uiteindelijk allemaal terug.’

Naast deze oude bekenden zijn er telkens nieuwe gezichten. Eendagsvliegen die een keer komen proefdraaien en het dan voor gezien houden. En mensen die het formulier invullen waarmee ze hun goede voornemens onderstrepen. Dan moet het moeilijkste en ook het leukste nog beginnen, namelijk het trainen en groeien. Want voordat je het gevoel hebt dat je lijf beter past geldt het allereerste Westerkooggebod: gij zult zweten en afzien.

De laatste weken hebben de wisselende Senseis het op onze buikspieren voorzien. Oud en nieuw liggen gezamenlijk te puffen als we drie keer vijf minuten een rondje doen met smaakmakers als: kort op, helemaal omhoogkomen, Russian twist, reverse crunch en tot slot de benen tien centimeter boven de grond en dan omhoog. Een opwarmertje voordat we aan de techniek beginnen, gevolgd door een paar partijtjes sparren.

Inschrijven bij Westerkoogsport is geen kunst en roepen dat je op kickboksen zit gaat menigeen ook gemakkelijk af, maar trainen en groeien dat valt soms vies tegen. Verwacht niet dat het iets uitmaakt wie de training geeft. Op zaterdagochtend eindigt Levi met het commando liggen. Dat klinkt aantrekkelijk, maar vlotter dan gewenst mag je omhoog komen en langzaam achterover zakken. Vervolgens begint hij af te tellen in een tempo dat veel te traag is en pas daarna mag je weer gaan liggen. Bij de vierde keer stuiteren sommigen al vroegtijdig op de rubberen vloer. Na vijf keer klinkt er alom gekreun. Bij een andere training herhaalt Levi de oefening. En omdat het beter is om te geven dan te nemen doen we het 20 keer. De Sensei glimlacht. Het is inderdaad pittig, heel pittig en er is maar een manier om op den duur ook naar hem te glimlachen en dat is blijven terugkomen, ook in 2017. Ush!

Arjen van Ginkel

Facebook Reacties

reacties

Ik train bij WesterKoog Sport vanwege de leuke groep. Iedereen kent elkaar. Er wordt veel aandacht besteed aan techniek en conditie. Na de training nog vragen over bijvoorbeeld voeding of oefeningen? Dan kan je altijd bij de Sensei terecht!
Marc - Kickboksen + MMA