Blog: Blijven ademen

< terug naar alle berichten

In de frisse lucht zijn we niet gevaarlijk. De buitenlucht beperkt het risico. En mocht ik ooit gevaarlijk zijn geweest dan is dat gevaar na dit coronajaar wel geweken. Een jaar zonder kickbokstraining, een jaar niet boksen, enkel werken aan de conditie, het is een treurig jubileum. Nu kun je miezeren over wat je mist, maar je kunt ook proberen lol te beleven aan wat je hebt.

Op deze zaterdagochtend hebben we ons matje uitgerold om buiten te trainen volgens een schema van sempei Koen. Die legt wekelijks helder uit hoe we ons lichaam kunnen tuchtigen. Het tijdstip is gereserveerd voor de ruim volwassenen, daarna staan de allerjongsten te trappelen om te bewegen. De lente schenkt ons een zonnetje, in combinatie met gure wind en oncomfortabele temperaturen, maar wat kan het ons bommen, het is heerlijk.

Een blokje cardio, daarna benen, borst, armen en buik. Heel veel spieren komen aan bod in setjes van vier oefeningen die hooguit 60 seconden duren. Telkens vier rondes, dat moet toch goed te doen zijn? Ja, als je het labbekakkerig aanpakt is het misschien geen probleem, maar niet als je een compliment van de sempei wilt ontvangen.

Bij de ‘superman’ lig je op je buik, benen en armen gespreid van de grond. Je moet proberen omhoog te veren. Na verloop van tijd gaat het echter verre van super, er veert helemaal niets meer. Spieren kunnen plotsklaps verzuren en dan ziet het er triest uit als je lichaam weigert wat je hersenen verlangen.

Tussendoor krijgen we telkens een gulle gift van tien seconden om op adem te komen en dan dooooor. Blijven ademen, blijven ademen dat is belangrijk horen we altijd. Westerkoog Sport moet ook blijven ademhalen. Nu de gemeenteraad de toekomst van de sportschool bij de plannen voor nieuwbouw heeft veiliggesteld heeft WKS zelf lucht nodig. Zonder zuurstof van de leden is het een hele kunst om als sportschool gezond te blijven. Dus pak je matje, betaal je bijdrage en kom trainen. Stilstand is achteruitgang.

Arjen van Ginkel< terug naar alle berichten