Westerkoog Sport is meer dan kickboksen alleen, wist je dat we ook:

  • kickboksen actief én op een positieve manier onder de aandacht brengen op scholen?
  • cursisten van de politieacademie trainen?
  • gastlessen organiseren met bekende kickboksers zoals Sem Braan en Joeri Mes?
  • training geven aan de arrestatie-eenheden van de politie?
  • tweejaarlijks met onze sportende kinderen deelnemen aan jeugdexamens?
  • bedrijfstrainingen geven?
  • Calibris-gecertificeerd zijn?

Meer over Westerkoog Sport?
Afgaand op de professionaliteit, de goede faciliteiten en de omvang zou je niet verwachten dat WesterKoog Sport nog jong is. Toch gingen we pas in 2005 van start: met als doel de weerbaarheid van onze zoon te verbeteren, gaven we hem kickbokslessen in de sportkamer bij ons thuis. Al snel werd de sportkamer gevuld door de vele vriendjes van onze kinderen die mee wilden sporten. Niet veel later volgden de vaders en moeders van de kinderen om ook onder de begeleiding van de Sensei te sporten.

De vraag en het enthousiasme was zo groot dat we in samenspraak met de gemeente in 2007 een leuk sportzaaltje aan ’t Kalf tot onze beschikking kregen. Al binnen een jaar werd dit sportzaaltje ingewisseld voor onze eigen kickboksschool in de wijk Westerkoog in Koog aan de Zaan. Hier aan de Molenwerf hebben we alle ruimte en faciliteiten om kickboksen op een professionele wijze aan te bieden.

Dit doen we met leden die onze visie delen: ‘sport is voor iedereen.’ Bij Westerkoog Sport maken we kickboksen toegankelijk voor elke leeftijdsgroep, elk niveau, man of vrouw. Met respect voor elkaar, in een prettige ambiance werken we samen keihard aan het verbeteren van je conditie, techniek, mentale en fysieke kracht.

Marc, Anouk en Rick ter Veen