Mark Krom – Wijkagent

< terug naar alle berichten

Sinds oktober 2009 ben ik wijkagent van de wijken Westerkoog en Rooswijk.

Al snel maakte ik kennis met Hans ter Veen en zijn familie van Westerkoog Sport, gevestigd op de Molenwerf. Ik begreep destijds van Hans en de toenmalige wijkmanager van de gemeente, dat de sportschool ook een sociale wijkfunctie heeft.

Zelf heb ik in 2010 / 2011 getraind bij Westerkoog Sport. Ik wilde mijn conditie verbeteren, sterker worden en mijn aan mijn zelfvertrouwen werken. Dat is 100 % gelukt! Ik heb zelf kunnen ondergaan dat respect voor elkaar, discipline en vooral leuk samen trainen hoog in het vaandel staan bij Westerkoog Sport. Het was altijd een feestje tijden de trainingen. Een heel fijne sfeer met heel fijne mensen. Het is ook erg leuk om te zien hoe kinderen (al vanaf 5 jaar) er aan hun zelfvertrouwen en conditie werken. Met veel plezier ben ik wel eens in uniform of op de politiemotor gevraagd om bij de diploma uitreiking de “ zoekgeraakte “ diploma’s langs te brengen.

Het is voor het Molenwerfgebied, waar best veel hangjeugd op straat kan zijn, ook fijn dat er ’s avonds beweging / sociale controle is, dat er mensen naar de sportschool komen en gaan. Dat zal zeker een positieve invloed hebben op de algemene veiligheid in het gebied.

Ook heb ik wel, vanuit mijn functie als wijkagent, jongeren verwezen naar de sportschool en zo aangespoord kickboks training te gaan volgen. Veelal ging het hier om jongeren die gepest werden, waar ik thuis in gesprek was geweest met ouders en die betreffende hun weerbaarheid en zelfvertrouwen wel een steuntje in de rug konden gebruiken. En het was ook leuk om te ervaren dat niet allen de familie ter Veen mij motiveerde en stimuleerde tijdens de trainingen, maar dat ik omgekeerd hun zoon (Mark) heb kunnen motiveren bij de politie te gaan werken. Inmiddels is hij een gedreven en betrokken collega en hoofdagent geworden, waar ik erg trots op ben.

Met recht kan ik zeggen dat Westerkoog Sport een aanwinst is voor de wijk en een belangrijke functie vervult in het gebied, voor jong en oud.

Met vriendelijke groet, wijkagent Mark Krom< terug naar alle berichten