Simon Broersma – Wijkmanager

< terug naar alle berichten

In 2008 zat ik als wijkmanager van Westerkoog een beetje met mijn handen in het haar over de hangjongeren voor de deur van buurthuis de Vuister. De overlast werd steeds erger; ramen werden ingegooid en bezoekers werden soms lastiggevallen. Met wijkagent Klaas Staal, de straathoekwerker en jongerenwerkster gingen wij regelmatig samen naar de jongeren toe. Op de vraag waarom zij daar stonden kwam vaak het antwoord ‘hier is niks te doen’. De ruimte waar vroeger het politiebureau zat stond alweer een tijdje leeg, op het laatst was er een videotheek in gevestigd. Het was een donkere hoek waar mensen zich onprettig voelden.

Toen kwam mij ter oren dat Hans ter Veen met zijn sportschool in ’t Kalf een nieuwe locatie zocht. Snel ben ik met Hans en Christel Huijzer van Parteon om tafel gaan zitten. Parteon zocht een nieuwe huurder voor de lege ruimte en de gemeente zocht naar meer sociale controle. Ook voor de jongeren zou het leuk zijn als er een sportschool zou komen bij de Vuister. Zowel de gemeente als Parteon hebben Hans ter Veen ondersteund, Hans heeft zelf met zijn familie en vrienden ook ontzettend veel gedaan om de ruimte op tijd af te krijgen. Op zaterdag 24 januari 2009 heeft toenmalig wethouder Ronald Ootjes de sportschool officieel geopend.

Westerkoogsport liep vanaf het begin al erg goed. Veel jongeren en ouderen uit Westerkoog, maar ook ver daar buiten, wisten de sportschool te vinden. Het was en is naast een sportieve plek ook een gezellige ontmoetingsplek waar de koffie altijd klaar staat. Wat heel goed was, is dat er een aantal hangjongeren bij Westerkoogsport gingen sporten, ook zorgden de bezoekers van Westerkoogsport voor meer sociWesterkoog!

Simon Broersma, voormalig Wijkmanager Westerkoog en Rooswijk< terug naar alle berichten