Nanda – Mijn strijd & PT

< terug naar alle berichten

Ik heb vele diëten geprobeerd, alleen deze zorgden enkel maar voor de bekende jojo effecten. Veel sportscholen heb ik gezien, alleen bij al deze sportscholen heb ik mij nooit op mijn plek/gemak gevoeld. Er was iets in mij geknapt, geen sportscholen meer.

Door de jaren heen nam het gewicht toe en daardoor kreeg ik medische lichamelijke klachten.

Mijn man en zoon trainden al bij Westerkoog Sport en zij haalden mij over om het hier te proberen.

Ergens eind oktober / begin november 2020 was mijn eerste week dat ik met trainen begon onder persoonlijke begeleiding van Marc. Het was wel wennen om 1 op 1 begeleiding te krijgen. Iemand is continu met je bezig.

Alles kwam voorbij, stijfheid, geen conditie en geen doorzettingsvermogen. Alles was te veel, alles was te zwaar, mijn spieren deden overal pijn. Alsof ik al niet genoeg pijn in mijn lichaam had door te veel overgewicht en artrose in beide knieën.

De trainingen begon met licht warm fietsen en een aangepast programma die Marc had samengesteld. De meest simpele dingen waren voor mij een mijlpaal. Met tranen over mijn wangen tijdens het rekken en strekken van mijn benen/knieën stond Marc me lief aan te moedigen. Na een aantal weken te hebben getraind begon ik mezelf een beetje te vertrouwen. Mijn schema werd al snel aangevuld met huiswerk. Elke dag een beetje meer lopen (dit was voor mij een drama, maar tja wat moet dat moet dan maar). Dus elke dag lopen en 2x per week Personal Training. Dit opbouwen van een blokje om het huis, naar 1km, vervolgens 2 km enzovoorts.

Daarnaast werd ik doorverwezen naar Strong n Healthy in Purmerend om de juiste adviezen te krijgen mbt voedingssupplementen icm afvallen. Naast deze adviezen, hebben zij mij geholpen door extra tips te geven, super lief.

Ook harde feiten te horen gekregen, maar wel rechtvaardig, echt wat ik nodig had. Oftewel een extra schop onder mijn kont. Nu ging het voor mij heel zwaar te worden. Sporten met veel pijn en radicaal mijn voedingspatroon veranderen om mijn doel te bereiken. Ook hier vielen de tranen over mijn wangen.

Elke dag lopen, diëten, en Personal Training met Marc werd steeds zwaarder ipv lichter.

Mijn artrose begon steeds meer tegen te werken, waardoor ik slechter ging trainen en diëten vond ik ook wel weer genoeg. Toch bleven deze 2 schatten mij steunen en toejuichen. Ze motiveerden mij en vertelden mij dat ik het goed deed. Ik pakte ik de draad weer op en ging weer door.

Dagen/weken/maanden gingen voorbij en we bleven doorgaan. Het lopen van een aantal km werden mij ineens te veel en mijn benen gingen nog meer pijn doen. In plaats van lopen werd het een hometrainer. Elke dag 15min, vervolgens elke dag 30 min en daarna 45 min fietsen, aangevuld met 2 keer per week Personal Training. Het ging weer goed! Ook met diëten, ik viel af, geweldig! Ik kreeg langzaam mijn zelfvertrouwen terug.

Met Personal Training durfde ik ook meer dingen te doen zoals hangen aan een touw en roeibewegingen maken, het touw van ene naar andere kant trekken, een autoband slaan met een hamer enzovoorts. Alles ging langzaam beter.

Totdat het afvallen niet meer ging en mijn benen pijn bleven doen, ondanks het harde trainen. Er werden ziekenhuisonderzoeken gedaan, hart, benen, knieën enz werden onderzocht. Ik kreeg te horen dat ik Lymfoedeem had in beide benen dus ik kreeg steunkousen aangemeten en een LPG therapie. Later kreeg ik Kenacort injecties in mijn knie. Maar trainen ging gewoon door, alleen op slechte dagen kon ik het niet opbrengen.

Omdat ik trainde, had ik een Fitbit gekocht. Zo kon Strong’n Healthy zien hoeveel ik afviel en hoe het ging met mijn conditie. Deze 2 mensen bleven mij steunen en motiveren om door te gaan, om mijn doel te bereiken.

Dat is de reden waarom in ben waar ik nu ben, het gaat het heel erg goed met mij. Mijn trainingen worden zelfs zwaarder samengesteld omdat ik steeds meer vooruitga. Doordat ik door ben blijven gaan, heb ik ook weinig pijnen in mijn benen/knieën meer. Inmiddels ben ik 12kg afgevallen (van 115kg naar 103kg).

Deze fases moet je doorlopen en overwinnen.  Ik kan weer normaal lopen, traplopen, ik heb meer kracht in mijn lichaam en ik voel me beter omdat ik minder kilo’s meesleep.

Ik kan weer zijn wie ik mag en wil zijn met een glimlach op mijn gezicht. We zijn er nog lang niet, want afvallen moet zeker nog doorgaan.

Een plek waar je je veilig voelt en je niet beoordeeld wordt op je uiterlijk/gebreken. Werken aan je doel met een plan op maat.

Nu ik van slap naar middelmatig ben gegroeid, heb ik de smaak te pakken en ga ik door tot ik mijn doel heb bereikt.

Dit heb ik alleen maar kunnen bereiken door Westerkoog Sport. Wat ben ik Marc dankbaar. Ik zeg het tegen iedereen, zoek je een sportschool waar je jezelf op je gemak zal voelen en je doelen zal behalen? Met volle overtuiging zeg ik: Westerkoog Sport!

Liefs, Nanda< terug naar alle berichten